در مورد این دوره
تقویت تمرکز
در این دوره شما مفهوم واقعی تمرکز را میآموزید و با دالیل ضعف در تمرکز آشنا میشوید. همچنین تکنیکهای کاربردی برای افزایش تمرکز را یاد میگیرید.
نظرات (0)
1. یکی از فایده های تمرکز، کمکیه که به سریع تر انجام شدن کارها می کنه و ما در طول جلسه برای این که این موضوع رو بهتر متوجه بشی یک فعالیت معرفی کردیم. حالا ازت می خوام دو مرتبه که اتاقت تقریبا به یک اندازه بهم ریخته است و لازمه مرتب بشه، با گوشی یا هر وسیله ای که می تونی ، 10 دقیقه زمان تعیین کنی تا بعد از اتمام این مدت زنگ بخوره و متوجه تموم شدن اون 10 دقیقه بشی. بعد که تایمر رو تنظیم کردی، یک بار در حالیکه مشغول صحبت با دوستت یا دیگر اعضای خانواده هستی تلاش کن اتاقت رو تمیز کنی ویک بار هم در سکوت و با تمرکز فقط روی مرتب کردن، این کار رو انجام بده. در آخر مقایسه کن که آیا بین این دوتا 10 دقیقه تفاوتی بوده یا نه و اگر بوده در کدوم حالت تونستی اتاق رو بیشتر مرتب کنی؟
نتیجه رو اینجا برامون بنویس.
اگر دوست داری موانع متمرکز بودن یا همون عوامل حواس پرتی رو شکست بدی اولین راه، شناسایی اونهاست تا بعد بتونی برای هرکدوم راه حل مناسب خودش رو استفاده کنی. تا زمانیکه ندونی کی و چطور حواست پرت میشه چجوری قراره براش راهکار پیدا کنی؟br>
برای پیدا کردن چیزهایی که حواست رو پرت می کنن این فعالیت رو انجام بده:
یک یا دو مرتبه که مشغول مطالعه یا حل تکلیف هستی و تصمیم داری روش تمرکز کنی، هر عاملی حواست رو پرت کرد اون رو یادداشت کن. مثلا اگر کسی باهات صحبت کرد یا اگر ضعف کردی و حواست رفت پیش خوراکی های تو یخچال یا هراتفاق دیگه ای اجازه نداد اونطور که دلت می خواد تمرکزت رو روی درست بگذاری، همه این ها رو روی یک برگه یادداشت کن و در آخر اون روز یا بعد از تموم شدن مدت مطالعه ببین کدامیک از عواملی که ما در جلسه درموردشون صحبت کردیم ، چه بیرونی و چه درونی، وسط تمرکز حواست رو پرت کردند؟اینطوری می تونی هرکدوم یک از عوامل حواس پرتی رو چه از روش هایی که ما قراره درموردشون بگیم و چه از خلاقیت خودت، مدیریت کنی.
لیست عوامل حواس پرتیت رو برای ما بنویس.
اگر قراره برای درسی مطالعه کنی یا تکلیفی انجام بدی، این بار از تکنیکی که یادگرفتی ، یعنی روش پومودورو استفاده کن و بعد:
الف) اینجا برای ما بنویس هرکدام از فعالیت هایی که انجام دادی چند پومودورو طول کشید.
ب) فعالیت هایی رو هم که به عنوان استراحت و در فاصله های 5دقیقه ای بین پومودوروها انجام دادی و بهت کمک کرد برای تمرکز مجدد سرحال بشی بنویس تا بقیه هم از شما ایده بگیرند.
الان دیگه هممون می دونیم که تغذیه خیلی رو تمرکز و فکر ما و حتی برای زود خسته نشدن و توان بیشترمون لازمه و مهمه. یک قدم مثبت به سمت تغذیه سالم، برنامه ریزی برای مصرف اونها در طول روز و هفته است اینطوری دیگه یادمون نمیره چیا باید بخوریم و حتی وقتی برنامه مناسبی برای مصرف خوراکی ها داشته باشیم، می تونیم همه رو از قبل تهیه کنیم که در طول هفته ازشون استفاده کنیم.
بیایید باهم این فعالیت رو انجام بدیم که خوراکی های مفید برای تمرکز رو بهتر یاد بگیریم.
برای حداقل دو روزت برنامه غذایی بنویس و از خوراکی ها و موادی که در جلسه راجع بهشون صحبت کردیم استفاده کن.
مثلا:
صبحانه: تخم مرغ میان وعده ساعت 10: 1 عدد پرتقال ناهار: غذای دلخواه با ادویه زردچوبه ، همراه سالاد کلم یا کاهو و… الی آخر
برنامه ای که نوشتی رو اینجا تایپ کن یا بصورت فایل بارگذاریش کن.
این جدول رو پرینت بگیر یا مثل همین رو برای خودت روی کاغذ بکش. به مدت حداقل یک هفته وترجیحا دوهفته، اطلاعاتی که در جدول خواسته شده رو صبح ها بعد از بیدار شدن وارد کن. مثلا اگر سه شنبه شب، 8ساعت خوابیدی و روز بعد همچنان احساس خستگی می کردی، هم مدت زمانی که خواب بودی رو یادداشت می کنی و هم در ستون دوم احساست رو می نویسی مثل این که هنوز خسته ام یا انرژی لازم رو حس نمی کنم.در ستون سوم بنویسی که مثلا دیشب سر و صدای زیادی بود که باعث شد خوب نخوابم یا اتاقم زیادی گرم شده بود یا هرچیز دیگه ای که فکر میکنی باعث شده کیفیت خوابت ضعیف باشه. به مدت یک تا دو هفته این کار رو انجام بده و سعی کن مدت زمان های مختلف برای خوابیدن رو امتحان کنی تا به میزانی که مناسب شماست برسی. همینطور با شناسایی عواملی که در طول این زمان خوابت رو مختل کردند یا کیفیت اون رو کاهش دادند، از این به بعد حواست به اون موارد باشه و تا حد امکان از بروز مجددشون جلوگیری کن.
در نهایت عکس جدول کامل شده ات رو اینجا بارگذاری کن.
اپلیکیشن your hour یکی از برنامه هاییه که هم بهمون مدتی رو که در برنامه های مختلف گوشی سپری کردیم اعلام می کنه و هم می تونیم برای استفاده مون از هر برنامه محدوده زمانی مشخصی تعیین کنیم و از این طریق به مدیریت استفاده از گوشی و فضای مجازی خیلی کمک می کنه.
این اپ رو از این لینک روی گوشی یا تبلتت نصب کن و یک هفته میزان زمانی رو که صرف کار کردن با گوشی میشه رو رصد کن. اگر این مدت بیشتر از 2 ساعت در روزه، بهتره کم کم میزانش رو کاهش بدی.
دقت کن که بیشتر این زمان رو صرف کدوم اپ ها کردی، بعد از طریق اپلیکیشنی که معرفی کردیم برای خودت محدودیت زمانی تعیین کن و هر هفته نیم ساعت کمتر وقتت رو صرف اپ هایی بکن که الان خیلی درگیرشون هستی تا درنهایت به حدی برسی که کار با گوشی و فضای مچازی جلوی پیشرفت و برنامه هات رو نگیره.
اینجا برامون بگو:
الف) در حال حاضر از کدوم اپلیکیشن ها خیلی استفاده می کنی و هرکدوم چقدر در روز وقتت رو می گیرند؟
ب) میزان زمانی که در نهایت دوست داری صرف این اپ ها بشه رو هم بگو.
لینک دانلود اپلیکیشن:
http://cafebazaar.ir/app/?id=com.mindefy.phoneaddiction.mobilepe&ref=share
طبق توضیحاتی که درمورد تعیین اولویت هر فعالیت براساس دو ویژگی مهم و فوری بودن دادیم، برنامه های یک روزت رو به ترتیب اولویت بنویس.( برای مثال: مطالعه امتحان فردا: مهم و فوری - مرتب کردن اتاق: مهم و غیر فوری و…)
در این جلسه درمورد هدف گذاری و انواع هدف های کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت صحبت کردیم. اگر شما جزو اون دسته افراد هستی که می دونن هدف بلند مدتشون چیه و مثلا 5سال آینده خودشون رو کجا می بینن، که خیلی هم عالیه و راحت می تونی این فعالیت رو انجام بدی اما اگر هنوز دقیقا نمی دونی که دوست داری چند سال دیگه، چه رشته ای خونده باشی یا مشغول چه فعالیتی باشی اصلا ایرادی نداره چون الان فرصت خوبیه که هدف گذاری رو تمرین کنی تا هر وقت فهمیدی به چه چیزی خیلی علاقه داری بتونی راحت هدف های کوتاه مدت و میان مدتت رو هم تنظیم کنی وبهشون برسی.
فعالیتی که باید انجام بدی اینه که یا هدف خودت رو یا یک هدف فرضی رو برای 5 سال آینده در نظر بگیر. این هدف بلند مدت شماست. حالا هدف های میان مدت و بعد کوتاه مدت رو که برای رسیدن به هدف بلند مدت لازمند، طبق چیزی که در جلسه یادگرفتی بنویس.
حالا که این تمرین هارو یادگرفتی، وقتشه که هرکدوم رو حداقل یکبار امتحان کنی و اون تمرین هایی رو که بیشتر برات موثر هستند بشناسی تا از این به بعد وقتایی که احساس می کنی به اندازه کافی تمرکز نداری ازشون استفاده کنی. بعد از این که حداقل یک بار هرکدوم رو انجام دادی اینجا بنویس که با کدوم تمرین ها بیشتر ارتباط گرفتی و دوست داری اونها رو مجددا تکرار کنی؟
-مهم ترین نکاتی که از این دوره یادگرفتی و یا مواردی که رعایتشون کردی و خوشت اومد رو برامون بنویس.
-چه مطالب یا نکات دیگه ای رو در مورد تمرکز دوست داشتی یادبگیری که در طول جلسات بهشون پرداخته نشد؟